Fyrverkeribloggen

Fyrverkeri til julebord og juleball

Vi nærmer oss slutten av november og julebordsesongen har for alvor begynt. Om noen uker begynner også årets første skoleball og juleball å gå av stabelen. Flere arrangører ønsker å gi sine gjester, kolleger, ansatte eller elever en ekstra flott opplevelse – fyrverkeri til julefesten!

Fyrverkeri er et flott tiltak! Av de aller fleste feststemte mennesker vil dette oppleves som et spennende og eksotisk innslag på årets julefest. Vi er også inne i den beste tiden av året for å bruke fyrverkeri – de mørke kveldene gjør fyrverkeriet ekstra synlig og ekstra trivelig. For å få et skikkelig flott fyrverkeri til ditt julebord eller juleball kan du beregne ca. 1500 kroner og oppover.

SLIK ORDNER DU FYRVERKERI TIL DITT JULEBORD ELLER JULEBALL

For å handle og bruke fyrverkeri utenom nyttår må du søke om tillatelse fra Brannvesenet. Dette er en veldig enkel søknad som fylles ut og sendes til det lokale brannvesenet der fyrverkeriet skal avfyres. I tillegg må du innhente muntlig tillatelse fra grunneier der avfyringen skal finne sted. Kort oppsummert:

  • Spør grunneier om tillatelse, med mindre du selv eier tomten.
  • Fyll ut søknadsskjema. For type fyrverkeri skal du krysse av for Klasse II og III.
  • Send søknaden til det lokale brannvesenet, for eksempel Oslo Brann- og Redningsetat
  • Når du har fått tillatelse av brannvesenet kan du handle fyrverkeri hos godkjent forhandler, for eksempel i Svea Store butikken. Husk å ta med tillatelsen så du kan vise den til forhandleren.
  • Overrask dine gjester på julebordet / juleballet med et flott fyrverkeri!

HVA SLAGS FYRVERKERI PASSER BEST TIL JULEFESTEN?

For større tilstelninger som et julebord eller et juleball ønsker du å ha et best mulig fyrverkerishow og ikke flest mulig lunter.  Du kan sette sammen flotte show ved å blande noen få, store fyrverkeribatterier fra kategoriene Rakettbatteri, Effektbatteri, Mines og Vinkelbatterier.

Hvis du ønsker et best mulig show ved å tenne på kun én enkelt lunte, så anbefaler vi Knock Out, Triple Decker eller et annet Festbatteri. Disse batteriene er satt sammen av forskjellige typer og størrelser fyrverkerieffekter.

Vi anbefaler også at du alltid starter showet med et lite fyrverkeribatteri eller en kraftig fontene, for eksempel Vulcano. Dette fungerer utmerket som et startskudd for å få feststemte mennesker ut for å se på fyrverkeriet. Da kan du sende de virkelig store batteriene i luften!

 

PS: Slik så det ut sist Svea Fireworks hadde julebord: